ObičajiSvadbeBidermajer i njegova uloga na vjenčanju…

Bidermajer predstavalja buket cvijeća bez kojeg se ne može zamisliti savršeno vjenačenje. Svaka vrsta cvijeća od koje je načinjen buket predstavlja određenu simboliku. Na našim prostorima najčešće se koristi bidermajer od ruža, što simbolizuje ljubav, ljepotu i radost. Vrsta i boja cvijeća zavisi od izbora same mlade. Zbog toga nastaju autentični bidermajeri koji  predstavljaju divljenje na svakom svadbenom događaju.

Tradicija u kojoj mlade uz vjenčanicu i veo, nose i bidermajer stara je više vjekova. Nekada se vjerovalo da bidermajer štiti madence od zlih sila, danas se vjeruje da je neophodan za bračnu sreću. Bez obzira kako je nastao ovaj običaj jedno je sigurno, krasi mladenku i bez njega se ne može zamisliti čin vjenčanja.

Još jedan razlog zbog kojeg toliko volimo bidermajer, taj svršeni buket cvijeća,  jeste tradicija bacanja istog. Običaj je da bidermajer hvataju neudate djevojke, gdje se vjeruje da će ona djevojka koja ga uhvati biti sljedeća pred oltarom.

logo-footer-valentin
logo CooperSped
logo-footer-goldencard
logo-footer-maskarada
logo-footer-studiohera
logo 5 Plus Bend

SVADBENI SALON VALENTIN

Svadbeni salon Valentin, Branka Popovića bb u Banjaluci nudi Vam kompletno organizovanje svih vrsta proslava. Hotelski smještaj, mladenačka soba, rent a car, parking, sala sa 450 mjesta, kompletan meni i muzika učiniće Vaše vjenčanje nezaboravnim

POZOVITE NAS

Phone WhatsApp Viber

©Copyright Svadbeni Salon VALENTIN 2019
Sva prava zaštićena
Product By mariolaWeb